Idag har vi vart på tillväxtkontroll.

Lill*n var blyg och ville inte visa sitt ansikte alls, h*n låg neråt/inåt
med ansiktet och utåt med ryggen.. så vi fick tyvärr inte så jättebra profilbilder,
men men :) Fick iaf veta att allt såg jättebra ut. Bebis väger 1509 g <3, vilket är liiite
för liite för att vara i v.30 men det var ingen fara sa BM. Alla bebisar väger
ju inte exakt lika mycket :) Hon beräknade att om jag föder i v.40 kommer bebis
väga kring 3350 gram, men det är ju självklart svårt att räkna ut, så
vi får se då helt enkelt. Förresten, så valde vi att inte kolla upp könet :)
Hade normal mängd fostervatten. Bebis var
väldigt busig och ville inte ge BM några jättebra bilder haha men vi
fick med oss 9 bilder där man kan se bebisen lite, bara att få se hjärtat
slå och bebisen röra sina armar och ben, herregud..kan inte förklara
den känslan. Jag har missat topmodel så det blir att ta igen det på
tv3play nu! Hoppas ni har en trevlig kväll.


Skötväskan vi hämtade ut idag :)
hahah btw, hur många gravida känner igen sig? ;)

Mysig dag

Imorgon går jag in i v.31. Helt otroligt :) svanken är mycket bättre när jag är hemma och får vila upp mig. Mitt schema är väldigt bra för vi kan plugga mycket hemifrån. Men nästa vecka ska jag ut på praktik.. är lite orolig om jag kommer orka gå upp tidigt varje dag i 2 veckor, vara där långa dagar och samtidigt har jag ju uppgifter jag ska göra. Ska ju verkligen försöka klara det iallafall. Det värsta är huvudvärken och svanken nuförtiden som jag hoppas kommer försöka samarbeta med mig under dessa kommande veckor. Ikväll ska vi få se våran lilla skatt! Jag vet fortfarande inte om vi ska kolla upp om det är en flicka eller pojke.. Försöker väga för och nackdelar emot varandra.. För: vi kan förbereda oss mer, det känns på något sett mer verkligt, det är rätt ovanligt idag att vänta..(både för och nackdel kanske) Nackdelar: Vi har väntat i 31 veckor.. då kan man nog hålla ut 9 veckor till :). Det blir mer som ett paket man öppnar (folk gissar, vi gissar) det är spännande. Vi har förberett oss väldigt bra ändå.. Det lutar åt att vi väntar tills bebis kommer ut. Men det ska bli underbart att få se den lill* där inne, hoppas h*n mår bra.

Ligger i soffan och ser på lilla sjöjungfrun haha, älskar barnfilmer.

Kram!!

 

 


Barnmorskan

Vart hos barnmorskan idag. Fick lyssna på hjärtat som slog mellan 138-140 så lill*n har lugnat sig lite sen sist :) fick mäta mitt SF mått också, det såg bra ut men jag ligger på översta kurvan :-S fast det är ju dock bättre än att ligga på den nedre kurvan. Men jag ska ju på tillväxtkontroll på onsdag *wiie* och till dietisten på torsdag :-) Har ju ökat 12 kg redan, så det är väl inte så bra. Men men, magen växer, bebis sparkar väldigt mycket så jag tror allt är precis som det ska vara <3 Helt sjukt att jag snart går in i v.31..alltså 9 veckor kvar till den stora dagen om allt går som planerat. Svanken/svanskotan gör ännu ondare idag så min BM skulle skicka remiss till sjukgymnasten, hoppas det hjälper annars får jag gå på mammaledighet tidigare än väntat. Kommer nog inte fortsätta orka pendla 15 mil varje dag om det ska göra såhär ont! BM sa förresten att hon trodde att bebis låg med huvudet vid det högra revbenet och med fötterna vid vänstra nedre delen av magen.. Typ diagonalt över hela magen. :-) Bebbi har ju sparkat extremt på mina revben så pappa tyckte jag skulle ge lill*en rött kort, haha. Längtar till helgen då ska jag och bästis som dessutom är beräknad om en vecka, gå på baby och barn mässan! :-) om hon inte fått tidigare då.. Kan ju hända närsomhelst nu :) Nä nu ska jag kolla vidare på Frölunda-Modo! Ha en fin kväll.


Helgen

Fredagskväll, Gud var trött jag var efter veckan. Huvudet värkte, svanken gjorde sjukt ont (foglossning?) och ögonlocken var så tunga.. Så jag tog en Powernap på en timme ca, helt underbart. Sedan vid 10 tiden bestämde jag mig för att baka vaniljbullar. Haha seriöst vad är det med mig och bakning nuförtiden? Har ju blivit beroende :) men åh så goda dom blev! Jag tog en paus i allt plugg i lördags (vi har sjukt mycket i skolan nu) och gick en hyffsat lång promenad i solen med älskling och Bonzo (ibland kan jag gå rätt länge utan att det gör ont o vissa dagar är det helt tvärtom) efter det åkte vi en sväng till Ikea :) (plugget fick skjutas upp lite till) köpte en byrå som bebis ska ha sina kläder osv i, köpte lite andra småsaker som kan vara bra att ha med. Det känns mer verkligt tycker jag att vi snart ska ha barn genom att förbereda rummet. Vissa väljer att vänta med allt, det är helt enkelt upp till en själv, vad man mår bra av. Har beställt skötväskan också, en emmaljunga pp black blev det :) matchar snyggt med vagnen. Sen är jag så trött på detta med blått och rosa. Jag läser till lärare.. Det är en enorm diskussion kring genus. Självklart kan en flicka ha blått och en pojke rosa, men jag vill fortfarande att det ska vara möjligt att flickan får ha rosa och killen blått då och då utan någon diskussion om det, det är fina färger-på båda, så enkelt är det. Men eftersom vi inte kollat upp könet (än) är det jättesvårt att hitta kläder, gå in i vilken butik som helst, på killavdelningen är det bara blått/svart/häftiga tryck. På tjejavdelningen är det rosa/vitt/söta tryck. Om jag vill ha något neutralt, tex gult/grönt.. Vart kan jag köpa det? Det är ju skitsvårt.. Jag är uppväxt med söta, "tjejiga" kläder, har alltid älskat rosa, prinsesskläder, disneymotiv osv. Ska inte min dotter få göra det också om hon vill? Min sambo sa häromdagen att vi måste köpa IFK Göteborg och Frölunda Indians body, ja det är klart. Oavsett om det är en tjej eller kille i magen. Kan inte bara alla få göra som dom vill ibland :)? Nu till våren hoppas jag att det kommer in mycket fina babykläder med härliga färger :) nu är det nog dags att gå upp ur sängen och äta en riktigt härlig söndagsfrukost. Får passa på, illamåendet är tillbaks på kvällarna igen. Aja! Idag blir det plugg, tvätt och kanske en fika hos mina päron. Hoppas ni får en trevlig och mysig söndag!


En lista

Lånade en lista från en annans blogg :)

Hur gamla är ni, du och din partner? 24 & 25

Hur fick du beskedet att du var gravid? Tog ett clear blue test i ett badrum :) sen tog jag ett till :)

Vilken vecka var du i då? v.5 ca

Hur reagerade du när gravtestet var positivt? Trodde först att jag såg fel, även fast det var ett jättestarkt plus där.

Sedan när jag insåg att jag verkligen var gravid fick jag en underbar känsla genom hela kroppen och sprang ut till

älskling och log stort (Han visste att jag precis testat) först blev han chockad sen log han tillbaks <3 Men det tog några

dagar att verkligen förstå det. Kändes som en dröm.

Hur berättade du för din pojkvän att du var gravid? Jag behövde inte säga något, mitt leende sa allt ;-) efter några

minuters kramande och glädjetårarna var inte långt borta sa jag typ något i stil med, shit..vi ska ha barn..iih.. :D

(Båda var chockade och den stunden efter testets resultat är lite suddig hihi)

Var det planerat? Ja, vi ville ha barn men hade inte planerat vilken månad exakt .. :)

Var du orolig för missfall? Herregud, det enda jag var :P

Vem i er närhet fick veta nyheten först? Mina föräldrar, min bror, sedan P´s familj.

Hur gick ni ut med det officiellt? i v.11-12 nånting började vi gå ut med det lite smått, i skolan berättade jag i v.13-14.

Känner du dig redo att bli mamma? Klart man funderar på hur det kommer att bli och ifall man är redo men jag

tror det, jag känner mig redo så vi får hoppas på det :) Jag längtar så otroligt tills lill*n bestämmer sig för att komma ut.

Hur känns det att ha en bebis i magen? Helt otroligt. Ibland förstår jag fortfarande inte hur det faktiskt kan vara en liten

människa där inne i magen hihi, när den sparkar ler jag och får något glädjerus i kroppen. Just nu älskar den att sparka

på mina revben och ibland urinblåsan.

Hur mycket har du gått upp i vikt under graviditeten? Ca 10 kg (går in i V.30 imorgon)

Cravings? Clementiner, Choklad, Oboy, Äpplen, Sallad

Gravidkrämpor? Kräktes första 3-4 månaderna hela tiden, huvudvärk, brösten värker, magen spänner osv.

Har ni planerat några namn? Ja, har bestämt tjejnamn men inte killnamn.

Hade ni lätt för att komma överens om namnen? Ja vi tycker om samma namn faktiskt :) får se vad det blir..

Vad tror ni att det blir, en flicka eller en pojke? Tror stenhårt på att det är en flicka.

Hur länge ska du vara föräldraledig? Jag blir hemma hela sommaren->januari 2013, älskling våren -> sommar.

Ska ni dela på föräldraledigheten? Ja det blir ganska likt faktiskt.

När är bebisen beräknad att komma? 9 Maj.


Baby

Vacker låt.
Ursäkta för seg uppdatering, är så extremt mkt runt omkring nuförtiden
så jag hinner inte :P BM ringde förra veckan och sa att mitt blodprov visade
att jag har lätt förhöjd sköldkörtelhormon (alltså låg ämnesomsättning)
Så det förklarar ju min trötthet, huvudvärk, yrsel, ledvärk osv. Har börjat
med medicinen och hoppas den hjälper snart. Man undrar ju om det har
påverkat bebis även fast BM säger att med en sån liten förändring ska
det inte ha påverkat. Men vi ville se våran skatt igen bara för att ett
ultraljud känns alldeles för lite. RUL känns långt borta och jag närmar
mig v.30 så en tillväxtkontroll känns bra att göra. Nästa vecka har vi
fått tid och jag längtar. Detta står på deras hemsida om tillväxtkontroll:

Med en ultraljudskontroll efter vecka 24 i graviditeten kan vi bedöma att barnet och dess vitala organ har utvecklats normalt sedan rutinultraljudet. En del anomaliteter på vitala organ kan tillkomma efter första rutinultraljudet. Genom att göra ett ultraljud senare i graviditeten har ni som föräldrar och även sjukvården möjlighet till viktig förberedelse.

I undersökningen bedömer vi bl a antal foster, organutveckling, fostrets storlek och tillväxt i förhållande till beräknad förlossningsdag. Vi lyssnar på hjärtslagen, uppskattar mängden fostervatten samt ser moderkakans placering. Efter vecka 30 kan vi även göra en uppskattning av födelsevikten på barnet.

Vi har spelat Ps3 (hockey) ikväll och jag chockade honom med
att vara grym första gången jag spelade det hockeyspelet, hihi yeah.
Häftigt..naturbegåvning på Ps3 ;o) . Jag har även sett på Top Model och
Bigbrother ..Jag kommer nog inte bli en av dom som följer BB, haha,
det var kul att se vilka som skulle va me, sen
räckte det, gott och väl ..;) Men Top Model är iaf underhållande.
Bebismagen v.29
Måste visa er detta gosiga set
från Lindex som nu ligger ihopvikt
i bebis rum och väntar på att
få användas :)
Godnatt!

<3<3<3

Hoppas alla hade en bra alla hjärtans dag igår, för oss är den dagen
inget speciellt..vi skämmer bort varandra med kärlek varje dag <3
Det blev nudlar till middag, fika hos mina föräldrar, sen gosade vi
i soffan och hade en helt underbar vanlig kväll. Vi gillar mer att
lyxa till det en vanlig måndag med "lyxigare middag" att ta sena
skumbad tillsammans, att tända ljus och ha massage utan att
"fira något". Att lyxa till det på vardagar, alltid skämma bort varann
med kärlek och kyssar, alltid säga jag älskar dig innan vi somnar,
att han pussar magen godnatt och säger jag älskar dig. Glömmer
aldrig när han hade släckt ner hela lägenheten, dukat upp med
ostar och kex och vin osv och tänt ljus överallt, när jag kom hem.
Helt oväntat, helt underbart. Det är kärlek för mig, att det finns
i hemmet, tryggheten, förståelsen. Hellre att alltid ha kärlek omkring
mig än att bara "uppskatta" kärleken en dag på hela året. Men alla
hjärtans dag gick åt till att bjuda vänner och familj på det jag hade
bakat, så lite kärlek fick jag sprida än bara till min älskling.

Bebis sparkar jättehårt nuförtiden <3 Så mysigt.

Kärleksmums

Vart i skolan hela dagen, sedan handlat och lagat
tacos till middag, sen bakade jag kärleksmums till
min kärlek ;) och nu sitter jag och förbereder en
redovisning jag ska ha imorgon. Är så trött nu :P
Natti natti

Cute

Klickade hem 2 söta plagg till bebis
från Lindex idag, vad tycker ni :)?
Var hos läkarn idag, fick lyssna på bebisens hjärtslag <3.
Hon sa dock att mina revben har blivit inflammerade :-/
mindre kul.  Tog även ett blodprov för att kolla upp
sköldkörteln. Idag är det exakt 3 månader kvar
till BF <3 Nu ska jag se vidare på bunny-filmen,
äta chips och dipp och bara njuta av att va ledig :)

Bergochdalbana!

Orolig..

Varför har jag blivit så orolig sen jag blev gravid? Först oroade man sig att man inte skulle
klara att gå över v.12, ja missfall är ju tyvärr väldigt vanligt. Sedan andades man ut och
firade att man hade "klarat" v.12. Sen blev man orolig för rutinultraljudet, tänk om dom
hittar något fel? När jag var i v.18+5 var vi på RUL och allt såg jättebra ut. Tänk om dom
missade något eller att det är något fel som dom inte kan se på RUL, var tankar jag tänkte
då. Varför ska det vara så orättvist att flera får svåra besked och inte jag, när alla de jag
känner har fått friska barn, tänk om jag är den som inte får det...osv, tankarna snurrade.
Sen gick det vidare till att varför känner jag knappt bebisens sparkar? Jo moderkakan
ligger i framvägg, men ändå, något vill jag känna snart. Och där kom sparkarna och jag
sken som en sol, får det vara såhär bra? Sparkarna fick mig att le stort. Veckorna gick
och jag hade ont lite här och var, tänk om det är något fel? Att när det hugger till i magen
och gör ont, påverkar det bebisen?  Osv.. ännu mer tankar. När man väl började
få sparkar då och då och började bli van med det, började det senare minska, styrkan var
inte lika stark som för ett tag sedan. Hatar den känslan när det gått flera timmar och man
bara har känt några buffar och ibland knappt det, varje gång jag känner en spark
får det hela min värld att stråla av solstrålar och glädje. Så just nu befinner jag mig
i det stadiet, mår min bebis bra även fast den sparkar så sällan? Har nog alltid vart en
lugn bebis där inne men, det skulle göra mig så mycket lugnare om den ville
sparka och buffa lite mer. Nuförtiden sparkar bebis på urinblåsan när den väl sparkar.
Sen kommer man vara orolig för förlossningen (vilket jag redan är dock) och sen har man hela
livet framför sig där oro nog kommer stå högt upp på listan kan jag tro. Någon, ge mig
lugnande, haha. Nä, det är väl antagligen rätt normalt att känna som jag gör? Ska faktiskt
till läkarn imorgon och kolla varför det gör ont när jag går/anstränger mig. Nu ska jag kolla
vidare på scrubs, kolla på videon jag la in här under, det dr cox säger till carla
får mig att gråta, haha. ett vrak som gråter och skrattar som en bergochdalbana,
thats me nuförtiden.

Jag är rädd att misslyckas
uppgiften är ju så stor
Men jag lovar dig att jag ska göra allt i min makt
för att bli världens bästa mor
Du är så otroligt efterlängtad
och vi håller dig redan så kär
Det kanske låter konstigt
med tanke på hur liten du faktiskt är
Vi kallar dig redan
för vår lilla skatt
Och om sanningen ska fram
så drömmer vi om dig nästan varje natt
”Så nära, men ändå så långt borta”,
sa din pappa en dag
Och visst är det sant
men snart får vi träffa dig, om bara ett litet tag
Jag kan inte med ord beskriva
hur mycket jag längtar efter dig
Tänk första gången jag får hålla dig i min famn
det kommer betyda så oerhört mycket för mig
Jag är rädd att misslyckas
uppgiften är ju så stor
Men jag lovar dig att jag ska göra allt i min makt
för att bli världens bästa mor
//Fin dikt från google.se


Tisdag

Oboy är så jäkla gott. Missade topmodel förut så kollar det på tv3play nu, blir så irriterad
på vissa, men det är ett underhållande program måste jag erkänna. Går snart in i vecka
28, herregud vad fort tiden går, är ju snart höggravid :P Moderkakan ligger i framvägg
så jag känner ju inte sparkarna lika tydligt som många andra men, oj ibland får jag mig
allt en riktig hård spark jag också, det är mest på nätterna h*n vill sparka, på dagarna
blir jag alltid orolig för jag knappt känner nånting, buffar till då och då bara. Men det är
väl helt enkelt så h*n är, vaken på nätterna och sover på dagarna, precis som sin
mamma när hon är ledig från skolan haha :) Ska bli skönt att ta mammaledigt på heltid
men det dröjer några veckor dit, denna kurs är slut v.17 och jag har BF v.19 :P hoppas
jag orkar, är ju inte bra att anstränga sig för mycket både för sin egen och för bebis
skull. Men man får ta en dag i taget. Nu ska jag krypa upp i soffan och bara koppla av.

Bebbi <3





Bebis <3




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!